Ideea de a privi spre interior, în loc de exterior, pentru a înțelege dificultățile noastre pot declanșa o serie de răspunsuri si revelații intr-un dans de la receptivitate la neîncredere, uneori suntem dornici să descoperim noi perspective de rezolvare a problemelor, alte ori nu suntem dispusi să facem acest lucru, si suntem defensivi, asteptand un alt rezultat (succes) fara sa ne schimbam

Compasiune cu tine insuti.

perspectivele.

Ființele umane sunt uneori incapabile de a reflecta asupra lor, putem de obicei gândii și apoi reflecta la ceea ce gândim. Ne putem întreba noi înșine (sau uneori suntem întrebați de alți oameni) dacă știm ce vorbim despre o anumita situatie.

Pentru a răspunde trebuie să reflectăm asupra propriilor poziții, la propria noastră înțelegere a ceea ce spunem, la propriile noastre surse de autoritate.

S-ar putea să începem să ne întrebăm dacă ceea ce spunem este „obiectiv” adevărat, sau doar rezultatul propriei noastre perspective, sau „asumarea” noastră asupra situatiei.

Schimbarea credințelor nu este singurul domeniu de interes pentru coaching sunt de interes printre altele, management, motivația, stiluri de invatare, dezvoltarea abilităților interpersonale eficiente.

Coaching-ul a fost definit ca „arta de a facilita performanța, învățarea și dezvoltarea altuia.” Downey. Facilitarea personală a clientului creșterea prin simpla urmare a unui plan de acțiune este de obicei insuficientă pentru realizarea obiectivelor. Ceea ce blochează adesea sunt gânduri și convingeri contraproductive (de ex. „Nu-mi permit să greșesc”),

Coachingul comportamental cognitiv ajută clienții să identifice, să examineze și sa schimbe gânduri și credințe, dezvoltă comportamente productive cu focus pe preocupările actuale ale clientului.

este ca, clientul să devină propriul sau antrenor pentru a aborda prezentul și provocările viitoare.

One thought on “Care Este Scopul Final al Coaching-ului?

Leave a Reply

Your email address will not be published.