brain-770044_1920Programarea neuro-lingvistica inseamna lucrul cu starile, inseamna ancorarea starilor resursa respective programare pentru success si excelenta.

Programarea neuro-lingvistica este uneori definita ca studiul structurii experienței subiective.

Programare neuro-lingvistică, cuprinde trei componente implicate in producerea de experienta umana: neurologie, limbaj si programare. Sistemul neurologic reglementeaza modul in care functioneaza corpul uman, limbajul determină modul în care interactionam și comunicam cu alte persoane și programarea care determină tipurile de modele ale lumii noi le cream. Programarea Neuro-Lingvistica descrie dinamica fundamentala dintre minte (neuro) și limba (lingvistică), precum și modul în care interacțiunea lor afecteaza corpul si comportamentul (programare) noastu.

Noi percepem lumea în mod subiectiv, astfel vom crea reprezentări subiective ale experienței noastre. Aceste reprezentări subiective ale experienței sunt construite de cele cinci simțuri și limbaj. Altfel spus experiența subiectivă conștientă este data de simțurile tradiționale vizual , auditiv , tactil , olfactiv si gustative dar si de interpretarea noasta denumita si dialog intern , respectiv ce ne spunem despre experienta senzoriala astfel încât , atunci când de exemplu, repetăm o activitate “în capul nostru”,dorim sa ne amintim un eveniment sau incercam sa anticipam viitorul vom “vgears-812133_1920edea” imagini, “auzi” sunete, “gust” arome, “simt” senzații tactile, “miros” , mirosuri și totul într-un limbaj (natural).

Toate aceste reprezentări subiective ale experienței au o structură perceptibila, un model. Programarea neuro-lingvistica modeleaza comportamentul, largeste hartile mentale si deschide constiinta. Prin tehnicile NLP se adanceste comunicarea intre constient si subconstient.

Programarea neuro-lingvistica este un proces multi-dimensional, care implică dezvoltarea de competențe comportamentale și de flexibilitate, dar implică, de asemenea, gândirea strategică și o înțelegere a proceselor mentale și cognitive din spatele comportamentului. Astfel se oferă instrumente și abilități pentru dezvoltarea unor stări de excelență individuale si stabilește un sistem de credințe și presupoziții cu privire la ceea ce sunt ființe umane, comunicarea și procesul de schimbare. La un alt nivel, NLP-ul este pe cale de auto-descoperire, identitate de explorare și misiune care se referă la partea “spirituală” a experienței umane, care ajunge dincolo de noi ca indivizi.

Programarea neuro-lingvistica este înțelepciune și viziune.