O idee este să vă întrebați motivațiile, spune Robbins. Vrei să fii avocat? De ce? Pentru că credeți că legea este fascinantă? Deci, e mai mult că vrei să faci ceva fascinant, și crezi că legea ar putea fi așa. Setați busola la “ceva fascinant” spune Robbins.

Sa identifici motivatiile este mai degraba despre a-ti raspunde la intrebari de genul:

pentru ce ?” sau pentru cine ?,

nu la intrebarea de ce ? sau din ce cauza?

Dupa cum observi, motivatiile tin de actiuni si de desfasurarea lor, nu de scop sau obiectiv.

Stim asta si am facut asta, copii fiind, cand am vrut sa descoperim si sa exploram lumea din jurul nostru, si acum ne place aceasta curiozitate si aceasta spontaneitate și poftă de viață, fiindcă ne reamintește că viața este intensă și că merită să o trăim prezenți și cu bucurie fiecare moment. Suntem fascinați de capacitatea de explorare a copiilor și ne dorim să o păstreze vie pentru totdeauna.

Oare nu avem aceasta capacitate, stare-resursa la indemana tot timpul, la orice varsta? Pentru noi nu ne dorim acest lucru ?

O metafora, poate fi, a privi viata ca o excursie, desigur, vrei să ajungi intr-un anumit loc, intrebarea este vrei să se încheie intr-un anumit loc? nu mai faci nici o calatorie? dacă alegem asta, probabil că nu ne bucuram foarte mult de excursii. Este aproape opusul a ceea ce vrei să faci atunci când mergi pe drumeții. În cea mai mare parte, drumeția este despre a se bucura de mișcare, de a se bucura de provocările particulare și de a se bucura de peisaj, de calatorie in sine

Cu alte cuvinte, sa prioritizam călătoria (procesul), nu doar destinația (rezultatul).

Deci, în loc să ne concentram asupra locului în care dorim să fim în cinci ani, stabilim un obiectiv bazat pe experiența pe care dorim să o avem pe parcurs, cum spune Robbins, care a scris despre această abordare. Dacă asta pare a fi înfricoșător, spune Robbins, ia în considerare ceea ce a observat din interviurile sale cu oameni de succes: “Oamenii care au avut cea mai mică viață extraordinară, au fost cei care au reușit să adere cât mai aproape de planurile lor”.

Ce se intampla daca deplasarea catre un obiectiv se face pe un curs care pare dureros și astfel scopul de neîndeplinit? Alegem un alt scop?!

Acest lucru nu face ca procesul să fie mai distractiv, nu deschide mai multe oportunități – și mai mult succes. La urma urmei, dacă facem numeroase acțiuni în direcția generală pe care ne-o dorim, vom avea o probabilitate mai mare de a ajunge acolo decât dacă facem un plan concentrat care încearcă să anticipeze viitorul.

Un articol de Cecilia Tamas

9 thoughts on “Propunere de proactivitate

 1. thlxsmmjfv says:

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 2. I get pleasure from examining via a publish that could make persons Imagine. Also, many many thanks for permitting me to remark!

 3. Hey There, ce fai maci ?

 4. I actually enjoy your weblog.. Really wonderful hues & theme. Did you Develop This website your self? Be sure to reply back as I’m hoping to create my pretty have blog and wish to know in which you received this from or just what the theme is named. Many thanks!

 5. I used to be encouraged this web site by my cousin. I’m undecided whether or not this submit is written by him as no person else know these in depth about my dilemma. You’re extraordinary! Thanks!

 6. Mose Eubanks says:

  It’s just about unattainable to find knowledgeable men and women in this specific matter, on the other hand, you seem to be you really know what you’re talking about! Many thanks

 7. Embaken says:

  http://vsdoxycyclinev.com/ – mail order doxycycline

Leave a Reply

Your email address will not be published.